Search
Close this search box.

Menu

Edhe një tjetër hap përpara drejt ndërkombëtarizimit të Universitetit Politeknik të Tiranës

 

Edhe një tjetër hap përpara drejt ndërkombëtarizimit të Universitetit Politeknik të Tiranës, me hapjen e programit master në “Inteligjencë Artificiale dhe Optimizim”, në bashkëpunim me Universitetin e Teknologjisë së Compiègne në Francë, me diplomën e dyfishtë të delokalizuar.

Në kuadër të këtij programi, Rektori i Universitetit Politeknik të Tiranës Prof. Andrea Maliqari, Presidente e Universitetit të Teknologjisë së Compiègne (UTC) Prof. Claire Rossi dhe përfaqësues të këtij Universiteti zhvilluan një takim me Ministren e Arsimit dhe Sportit, Znj. Ogerta Manastirliu.

Po punohet për të mundësuar për herë të parë, përmes programit Erasmus Mundus, diplomën e katërfishtë mes Universitetit të Genovës, Itali, Universitetit të Catalunya, Spanjë, Universitetit të Teknologjisë së Compiègne, Francë dhe Universitetit Politeknik të Tiranës.

Palët ranë dakord të përgatisin së shpejti planin e përbashkët për të mundësuar hapjen e një filiali të Universitetit të Teknologjisë së Compiègne, në Tiranë, duke mundësuar zgjerimin dhe alternimin e ofertës akademike jo vetëm për studentët shqiptarë, por edhe për studentët e huaj.

Erasmus Mundus Joint Master Degree and scholarships Brochure

Shpërndaje postimin

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Universiteti Politeknik i Tiranës